plantenmuur tuin

Plantenmuur

De plantenwand van HALBE Green Walls geeft uw tuin direct een heel nieuwe dimensie. U kunt er een saaie schutting mee veranderen in een oase van groen of uw gevel omtoveren tot een prachtige groene plantenmuur.

HALBE Green Walls is ideaal voor zowel de grotere als de kleinere tuin. Met een HALBE creëert u een prachtige geveltuin. De plantenmuur van HALBE Green Walls neemt weinig ruimte in en geeft direct een fantastisch groene sfeer.

De wereld kleurt groener met een plantenwand van HALBE

Vraag een brochure aan

plantenwand buiten

Plantenwand buiten

Ook voor het bekleden van een gevel is de HALBE uitermate geschikt. De beplanting draagt bij aan een gezonder en duurzamer klimaat en geeft verkoeling in de stad. Het weelderige groen is fantastisch te combineren met moderne architectuur. Strakke vormen geven een mooi contrast met de weelderige beplanting en komen daardoor goed tot hun recht.

De plantenmuur buiten draagt bij aan het ecosysteem. Het is een ideale plek voor nuttige insecten, maar ook vlinders komen er veelvuldig op af. De beplanting in de HALBE fungeert als fijnstoffilter en op warme dagen zorgt zij voor verkoeling in het stedelijke gebied.
De HALBE kan op verschillende manieren worden beplant; zo kan er gekozen worden voor een sobere groene beplanting, maar is het ook mogelijk veel bloeiende planten toe te passen. Omdat elke situatie anders is brengen we vooraf de omstandigheden in kaart, zodat we de beplanting van de plantenwand buiten daarop kunnen afstemmen.


plantenmuur tuin

Voordelen van een plantenmuur

  • Met de verticale plantenmuur van HALBE worden de steden groener en aangenamer waardoor ze bijdragen aan een beter klimaat.
  • De plantenwand biedt oplossingen bij natuur inclusief ontwerpen.
  • De beplanting in de HALBE filtert gassen en vangt fijnstof af.
  • De HALBE zet CO2 om in zuurstof en draagt daarmee bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.
  • De plantenmuur draagt bij aan een gezonder ecosysteem, zij biedt een ideale plek voor vele nuttige insecten en haalt daarmee de natuur naar de stad.
  • Een groene plantenmuur zorgt voor een temperatuurdaling in de steeds warmer wordende steden. HALBE Green Walls kan daarom worden ingezet in de klimaatadaptatie.
plantenmuur

Het doel van HALBE Green Walls

Door toenemende verstedelijking raken we de natuur steeds meer kwijt en wordt de leefomgeving ongezonder.
Wij geloven dat de natuur onmisbaar is voor de mens.
HALBE Green Walls wil bijdragen aan een betere en gezondere leefomgeving en een oplossing bieden bij natuur inclusief ontwerpen.

Neem contact met ons op wanneer u eens van gedachten wilt wisselen over de mogelijkheden van onze groene wanden!


Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord